Ekonomiska Händelser 2014/04/09

Dagen presenterar viktiga nyheter från Europa för handel med binära optioner då både den tyska och brittiska handelsbalansen släpps och borde ha en betydande påverkan på valutorna EUR och GBP.

Vill du handla på nyheter, läs våran EZTrader recension och ta del av våra specialerbjudanden hos denna reglerade optionsmäklare. Konton kan hållas i svenska kronor som investeringsvaluta hos EZTrader och mista investeringsbeloppet är 1400 kr.

0:30 AUD Westpac Consumer Sentiment Prognos: – Föregående: -0.70%

Westpac Consumer Sentiment indexet mäter skillnaden i konsumentförtroende. Värden över 100 tyder på optimism bland konsumenterna, och under betyder att konsumenterna är pessimistiska. Data för indexet samlas in genom utfrågning av 1200 konsumenter där de svarar på nuvarande samt framtida ekonomisk utsikter.

Ett högre än förväntat värde kommer med all säkerhet att betyda ett lyft för den australiensiska dollarn, ett lägre värde kommer säkerligen att ha en baisse effekt på AUD.

06:00 EUR Tysk handelsbalans Prognos: 17.8B Föregående: 17.2B

Handelsbalansen mäter skillnaden i värde mellan exporterade och importerade varor. En positiv handelsbalans betyder att mer varor exporterades än vad som importerades. Ur en ekonomisk synvinkel så är en positiv handelsbalans bra.

Ett högre värde kommer med all säkerhet ha en hausse effekt på euron speciellt då den tyska ekonomin väger så tungt inom det europeiska valutasamarbetet. Ett lägre utfall kommer säkerligen att ha en baisse effekt på EUR.

08:30 GBP Brittisk handelsbalans Prognos: -9.20B Föregående: -9.79B

Den brittiska handelsbalansen är negativ då det importeras mer än vad som exporteras. Dock så är prognosen för denna nyheten att exporten har ökat vilket är en glädjande nyhet för den brittiska ekonomin.

Ett lägre negativt tal en det föregående kommer med all säkerhet att ha en positiv inverkan på det brittiska pundet. Kommer den brittiska handelsbalansen att fortsätta vara negativ så kommer detta med all säkerhet att ha en baisse påverkan på pundet.